duminică, 4 martie 2012

FVA. Familie cu Valoare Adaugata.

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa introducem un termen nou in legislatia romaneasca. Cum ar fi sa avem, de la 1 martie, de exemplu, FVA ? Nu este o taxa, ci un titlu de onoare, o notiune pe cat de simpla, pe atat de cuprinzatoare. Sa uitam pentru cateva zile de TVA, ATV, TV etc. Sa alegem din lumea acronimelor care ne inconjoara unul cu... suflet. Si daca nu gasim asa ceva, atunci macar sa il inventam noi. FVA inseamna Familie cu Valoare Adaugata. Adica o familie fericita, vesela, armonioasa. Ceea ce adauga valoare unei familii este armonia, buna intelegere. 
Copiii inveselesc viata unei familii, dau adevaratul sens al convietuirii, si transmit mai departe ceea ce au primit si au invatat. Copiii sunt o mare valoare adaugata. Bunicii sunt o valoare inestimabila, o resursa pretioasa de sfaturi si dragoste. Nu lasati batranii sa devina batrani, nu-i indepartati, pentru ca totul este relativ si ne avem doar unii pe ceilalti. Restul sunt lucruri. Tot un fel de plus-valoare este timpul pe care alegem sa il petrecem cu familia, fie la un simplu gratar, la cinema (sau home cinema, dupa caz), la pescuit, sau chiar intr-o excursie cu camperul in tari straine. Valoarea adaugata unei familii arata celor din jur ca acei oameni stiu sa traiasca frumos, stiu sa (se) iubeasca si pot fi un exemplu demn de urmat.

Cu siguranta, am vazut cu totii cel putin un caz de FVA. Ar trebui sa existe o revista, sau un site macar, in care sa se regaseasca povestile lor. Sau poate ca nu e nevoie de prea mare reclama, cand e vorba de un lucru asa de simplu, ca iubirea. Exista oricum o multime de surogate, pe la televizor, haideti mai bine sa privim in jurul nostru, in cercul nostru de cunostinte sau chiar in propria familie. Poate, fara sa stim, suntem noi un exemplu bun pentru altii. Bine ar fi.

Ce poate fi mai benefic pentru o comunitate, un oras, o tara, decat sa aiba cat mai multe familii frumoase, intregi, mari. Familiile cu valoare adaugata ar trebui gasite, pentru ca exista. Ar trebui sa le urmam exemplul, pentru ca merita. Si sa traim aceasta realitate, cat mai vizibil.

Postat de Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu